Den Japanske Have

Der er slet ikke så få japansk inspirerede japanske haver i Danmark, men en 100 procent ægte japansk have findes der kun en af. I hvert fald kun en, der er åben for offentligheden.
Den Japanske Have
20 min.

Det er de japanske haver i Vrøjstrup ved Nørre Broby og det er lige stedet, hvis man vil lidt væk fra den daglige trummerum eller man vil opleve noget meget specielt. Eller man bare er nysgerrig og ønsker at se noget både fremmedartet og smukt.

Peter Dalsgaard, der har anlagt haven har arbejdet med japanske haver de sidste 25 år og han har naturligvis også arbejdet i Japan. Han ved, hvad der skal til og han har også haft sin gamle lærermester fra Japan på besøg for at give ham råd og for at sige god for, at det virkelig er en japansk have – Og det er det!

Her finder selv japanere fred og hvile i sjæl og legeme. Her er livets have, meditationshave, udsigtshave, vandrehave og meget mere. Café er der også og naturligvis serveres der sushi. Og mange andre lækre retter. En lille forretning med en række japanske specialiteter og her kan der købes blandt andet bonsai-træer.

I haven er der 4000 træer og buske og der er 12.300 bunddække planter. Fem åløb er der gennem haven og gennem dem løber 150 kubikmeter vand – i timen. Søer med store karper er der også.

Altid er der rent og nyrevet i haven. Peter Dalsgaard bruger hver dag mindst fire timer på at luge og rense, beskære og behandle de enkelte planter og træer.

Lige så mange timer kan vi andre bruge til at se og gå i haven, der er en fryd for øjet og en lise for sjælen. www.dejapanskehaver.dk